Passie voor smaak, gedreven door kwaliteit

Waar onze wafels ook heen gaan, kwaliteit staat voorop. We voldoen aan de strengste voedselveiligheidsnormen en beschikken over het Fairtrade-label. Duurzame kwaliteit is ons motto.

Header image1
Voedselveiligheid

Wereldwijde certificering

Biscuiterie Thijs is een toonaangevend bedrijf in de internationale wafelindustrie en voor ons is voedselveiligheid een voorwaarde voor kwaliteitszorg en risicobeheer. 

We zijn een GFSI-gecertificeerde, wereldwijde retailleverancier en voldoen aan de maatstaven van alle gangbare voedselveiligheidskeurmerken, zoals IFS en BRC. Hoewel een autocontrolesysteem (ACS) geen vereiste is voor FCA, zijn we wel ACS-conform. Dat betekent dat we minder verplichte inspecties ondergaan en minder heffingen moeten betalen. Naast ACS zorgen we er ook voor dat onze gerecycleerde zijstroom voor veevoer voldoet aan de FCA-normen. 

Wat uw eisen op het gebied van voedselveiligheid ookzijn, bij ons zit u goed.

Conform IFS en BRC

We voldoen aan wereldwijde voedselveiligheidseisen

Fairtrade-label

Op verzoek werken we met Fairtrade-ingrediënten

Opgeleid zorgteam

We voeren regelmatig een HACCP-analyse uit

Fairtrade

We zijn begaan met mensen en onze planeet

U beslist als klant of we in onze productieprocessen al dan niet met Fairtrade-chocolade werken.

We hechten veel waarde aan de RSPO-normen voor de toeleveringsketen en zijn trots op ons Rainforest Alliance-label – twee initiatieven die het duurzaam sourcen van enerzijds palmolie, en anderzijds cacao aanmoedigen.

Daarnaast geven we voorrang aan recyclagetechnieken die voedselverspilling tegengaan. We streven er voortdurend naar om onze koolstofvoetafdruk te verkleinen. Zo komt er een slim waterafvoersysteem op het dak van onze nieuwe productievestiging. Dat zal het hemelwater afvoeren in grote ondergrondse vaten, waar het wordt omgezet in drinkwater. Dat water hergebruiken we vervolgens om onze machines te reinigingen. 

Kwaliteitszorg

Een broodnodige dagelijkse activiteit

We produceren en controleren onze wafels en koekjes consequent volgens strenge GMP-normen. We voeren regelmatig voedselrisicoanalyses uit met het HACCP-model en nemen maatregelen om kritieke controlepunten (CCP’s) op te sporen en aan te pakken. 

Ons kwaliteitszorgteam geeft elke dag het beste van zichzelf om alle kwaliteitsnormen in onze bakkerijen te optimaliseren en te verbeteren. Onze medewerkers en operatoren zijn opgeleid om uw voedselveiligheid te garanderen.

Belgische wafels van topkwaliteit?

Als uw op-en-top betrouwbare privatelabelpartner neemt Biscuiterie Thijs kwaliteitszorg en voedselveiligheid zeer ernstig.