De toekomst smaakt zoet

Bij Biscuiterie Thijs hebben we een zwak voor wetenschap en duurzaamheid. We willen dan ook vastbesloten het verschil maken in de steeds veranderende bakkerijsector.

Onderzoek en productontwikkeling

Nieuwe smaken creëren

Kiezen voor Biscuiterie Thijs is kiezen voor een duurzame en toekomstbestendige manier om voedsel te verwerken. Ons ervaren R&D-team bedenkt innoverende en duurzame oplossingen om ons productieproces te optimaliseren. 

Biscuiterie Thijs investeert in wetenschappelijk voedingsonderzoek om u de perfecte wafels en koekjes aan te bieden. We hebben onlangs een voedingslaboratorium op onze site gebouwd om vragen van klanten over de samenstelling en kwaliteit te beantwoorden. Op basis van die onderzoeksresultaten reiken we hen suggesties aan om het recept van hun private label aan te passen.

Wist je dat Suikerwafels langer houdbaar zijn als ze per stuk worden verpakt? Dat is geen fabeltje, ons R&D-team heeft de proef op de som genomen!

In het kader van haar innoverende aanpak investeert Biscuiterie Thijs in onderzoeksprojecten die verband houden met de bakkerijsector. Momenteel maken we deel uit van het adviescomité van de TETRA-projecten ‘Draf in galop’ (VIVES – Expertisecentrum Agro- en Biotechnologie & KU Leuven – Departement Microbiële en Moleculaire Systemen) en ‘PulseBake’ (HoGent – Campus Melle UGent – Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid).

Wist je dat We ook veganistische wafels aanbieden?
Innovaties

Smaak en textuur

We bakken verse Belgische wafels met pure ingrediënten en van superieure smaak. In onze proefbakkerij test ons R&D-team de textuur van onze wafels om ze langer houdbaar te maken. Met onze voedseltextuuranalysator bestuderen we hoe verschillende ingrediënten en processen de deegconsistentie en de textuur van de wafels beïnvloeden. 

Pure smaak is een van de topkwaliteiten van onze wafels. Onze wetenschappers hebben een intern smaakpanel samengesteld om de smaak en textuur van onze wafels te verbeteren. Dit wetenschappelijke panel is geselecteerd en opgeleid volgens ISO 8586:2012. Alle experimenten en sensorische analyses worden bovendien uitgevoerd volgens de normen ISO 13299:2016 en ISO 20613:2019. 

Een nieuw productontwikkelingsteam

Wist u dat we veel meer doen dan alleen nieuwe recepten bedenken voor onze klanten? We helpen u ook om nieuwe producten met succes op de markt te brengen! 

Bij Biscuiterie Thijs helpen we onze klanten om slimme verpakkings- en verzendingskeuzes te maken. Ook laten we met plezier folies op maat maken, volgens uw voorkeur. 

Kunnen we u helpen met de voorschriften voor uw etiket of hebt u nood aan een logistieke oplossing? Ons team staat voor u klaar.

Vegan, bio of suikerarm?

Biscuiterie Thijs begeleidt u van a tot z om uw klanten de smakelijkste wafels aan te bieden! Wat u ook nodig hebt, wij zorgen ervoor.

Sugar waffle
Chocolate sugar waffle
Spiced bisquit
Biscuit